PDovč & Gombač 50,4x23,8
Dva izkušena glasbenika vas bosta popeljala na izjemno zvočno popotovanje po Sloveniji s koncertno turnejo, ki obeležuje tudi 15 let njunega sodelovanja. Z edinstvenim koncertom, ki tradicionalno združuje z moderno predstavitvijo, sta z unikatnimi instrumenti uglasbila zvoke slovenske pokrajine in narave. Nove skladbe, s katerimi bosta obeležila 15 let sodelovanja, pa bodo izšle tudi na novem studijskem albumu.
Glasbenika sta se osredotočila na tradicionalno slovensko glasbeno zapuščino in črpala navdih iz bogate zakladnice slovenskih narodnih pesmi. Njun nastop temelji na poglobljenem raziskovanju slovenske glasbene dediščine (slovenska ljudska glasba, glasba različnih evropskih in neevropskih narodov), ki sta jih prepletla z vplivi modernih glasbenih zvrsti (jazz, sodobna klasična glasba ipd.).
Obiskovalce bosta popeljala na glasbeni sprehod, kjer bodo izkusili ostrino slovenskih Alp, prostranost Panonske nižine in mediteranski temperament Primorske. Edinstveni glasbeni prikaz Slovenije nam s koncertom predstavi slovensko pokrajino, kulturo in običaje ter na poslušalcu pusti trajen umetniški vtis, ki ga prestavi v pristno neokrnjenost slovenske narave.

Ujemite ju na koncertih:

14. november 2019 / DOMŽALE / Blunout